BètaTech Services

Direct contact? Bel ons: 06 280 43 751

Techniek leerlingen Helicon VMBO Kesteren op expeditie naar Technieklokaal Beneden-Leeuwen

Putten, 16/01/2016 

Na een gastles in december ’15 van Johan Reijers gaven de derdejaars techniek leerlingen hun voorkeur voor de workshops. Ruime keuze binnen de drie Techniek lokaal lijnen van traditionele, innovatieve en consumptieve techniek. 

Op vrijdagmiddag 8 en 15 januari ’16 waren er twee expedities van dertien leerlingen naar Beneden-Leeuwen. De meeste aandacht was voor innovatieve techniek met de Lego Mindstorm robot, game design via Scratch en APP design. Een paar leerlingen kozen voor traditionele techniek  met o.a. het bouwen van een schemerlamp, maar ook het bouwen van een waterraket. Spectaculair is het echt lanceren van de raket en dan zien wanneer hij het verst komt. Met daarbij een redenering onder welke hellingshoek de raket het best gelanceerd kan worden. Plus ook hoe je met de fietspomp de hoogste druk kunt opbouwen.

Magreet Terpstra van De Gelderlander maakte een mooi bericht over de eerste expeditie: http://www.gelderlander.nl/

Informatie: Paula Silveyra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Jan Heeres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-280 43 751) of www.tech-lokaal.nl/scholen/

Afb.: Innovatieve techniek met 3D en pc’s blijft interessant voor jongeren