Actueel

Nieuws

Bèta/YouTech Quiz voor loopbaanorientatie en studiekeuze

In een mentor-les kunnen leerlingen de Bèta/YouTech Quiz doen om te ontdekken in welke beta/techniek wereld ze mogelijk verder willen gaan studeren en werken. Het zijn twaalf meerkeuzevragen met plaatjes en de test is in twee minuten gemaakt. Test: www.youtech.nl/quiz-oud/index.html

Interessetest zeven bètawerelden

In deze test ontdek je waar jouw interesses liggen. De test vertelt je niet welke opleiding je moet gaan doen, maar brengt je weer een stapje dichter naar een bewuste studiekeuze. Op de site kun je ontdekken welke onderwerpen, opleidingen en beroepen bij jouw interesses kunnen passen. De test duurt ongeveer acht minuten. Test: www.exactwatjezoekt.nl/interessetest-betawerelden

BètaMentality voor loopbaanoriënatie

BètaMentality (www.betamentality.nl) is een model dat jongeren van 12-24 jaar in vier groepen indeelt. Kijkend volgens BètaMentality ontdek je dat ‘de jongere’ niet bestaat en zie je vier bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bèta technische wereld. Ze vragen elk hun eigen aanpak. Organisaties kunnen het BètaMentality model inzetten om meer jongeren te interesseren voor bèta en techniek. Want 87% van deze jongeren is potentieel te interesseren voor een bèta technische toekomst.

Twee testen: www.techniektalent.nu/tt-quiz of www.e-research.nl/s.r4a?d=200305909&k=wyismo&i=M7058

 Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-280 43 751.

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.