Actueel

Nieuws

Sinc Social voor begeleiden van werkzoekenden en omscholers

Vanaf oktober ’23 versterkte BètaTech Services zich met Delano Charmes uit Wageningen voor het begeleiden van werkzoekenden en omscholers naar techniek en tuinbouw. Extra inzet en capaciteit vraagt mogelijk ook om een aangepaste werkwijze en organisatie. Daarvoor documenteerden Jan Heeres en Wilma de Wolf de kandidaten voortgang in zijinstroom projecten in Word documenten en maakten Exel overzichten. Dat lukte wel in 2018/19 met de Gelders Vakmanschap voucher aanvragen en in 2020/21 met Perspectief op Werk kandidaten.

Sinc Social logo

Ondersteuning bij begeleiden van kandidaten
In 2023/24 liepen er meer zijinstroom projecten parallel en met een collega erbij wordt delen van kennis, voortgang en vragen essentieel om effectief te blijven werken. Delano kende vanuit zijn vorige werkkringen het Sinc Social programma uit Veenendaal. Daarna was de verbinding snel gemaakt. Na een korte introductie en een dagdeeltraining voor het BètaTech Services team kwam het Sinc Social online systeem in de loop van november ’23 in gebruik. Inmiddels staan er een kleine honderd werkzoekenden in waarvan er 75 een dossier hebben met daarin o.a. contactmomenten, actieafspraken en voortgang in het proces van loopbaanleren en zoeken. 
Het opstarten en inrichten van Sinc Social werd vanuit de leverancier goed begeleid. Het nam wel enige inzet om alles zelf te ontdekken of intern maatwerk makGripp logoen. Wat hielp, is dat BètaTech Services al jaren ervaring heeft met het Gripp bedrijfsadministratie systeem. Zo zijn we bekend met deze manier van denken en werken, urenadministratie, projectenverantwoording en gestructureerd gegevens vastleggen.

 Kleinschalig maatwerk en gestructureerd werken
De tijd van losse Word bestanden en Exelletjes ligt met Sinc Social achter ons en dat komt de dienstverlening naar werkzoekenden en omscholers flink ten goede. Om zo het maatwerk per persoon en situatie beter continue te houden en daarnaast snel en effectief te kunnen handelen. Ook als aantallen echt beginnen op te lopen voor het kleinschalig werkend BètaTech Services. Het Sinc Social online systeem ondersteunt bij het begeleiden van kandidaten en zorgt voor een geïntegreerde oplossing voor dossiervorming, communicatie met collega’s en doorverwijzen naar andere organisaties.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 06-280 43 751 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 06-155 17 927.

Platform Techniek NW Veluwe netwerkbijeenkomst woensdag 15-5/24

Van 7-9 uur organiseert Platform Techniek Noord West Veluwe en Randmeren een netwerkbijeenkomst bij Kolmer Elektromotoren in Harderwijk met het thema 'Talent aantrekken als magneet'. Kolmer DGA Martijn Stoffelsen deelt zijn ervaringen hierover. Annemieke Woltjes van Landstede Groei Opleidingen en techniek docent Gert-Jan Evertse vertellen over hoe het regionale onderwijs helpt bij vinden, boeien en binden van medewerkers. Welkom bij Kolmer Elektromotoren, Morsestraat 20, 3846 CW Harderwijk en graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

240515 PTNWV RM

Techniekdag Rivierenland op zaterdag 25 mei 2024

De derde editie van Techniekdag Rivierenland is dit jaar bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg en dit bedrijf bestaat in 2024 driehonderd jaar. Op Techniekdag organiseren bedrijven en instellingen leuke activiteiten voor kinderen van 8 tot 14 jaar die ook voor ouders en anderen interessant zijn.

Bezoekers hoeven zich van te voren niet aan te melden voor de Techniekdag. Ieder is op 25 mei '24 tussen 10-16 uur welkom bij Van Dillen Bouw, Industrieweg 8, 4104 AR Culemborg. Entree is gratis.

230513 TDRIV logo

 

Techniekdag Rivierenland op zaterdag 13 mei 2023

Wetenschap en techniek spelen in ons dagelijks leven een grote rol zoals ook in de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Op Techniekdag Rivierenland ervaren jongeren hoe divers werken in techniek is. Voor jongeren van 8-14 jaar bieden veertig scholen en bedrijven allerleid doe-, kijk- en speel activiteiten aan. Er is voor iedereen iets te doen of het nu gaat om experimenten uitproberen, programmeren of iets met je handen maken: techniek is namelijk overal.
Bezoekers hoeven zich van te voren niet aan te melden voor de Techniekdag. Ieder is op 13 mei '23 tussen 10-16 uur welkom bij A.Hak aan de Steenoven 2-6 in Tricht.  Entree is gratis.

230513 TDRIV logo

Dertig werkzoekenden in techniek aan de slag

Instituut Gak logoIn zomer 2022 kende Instituut Gak ondersteuning toe aan het tweejarig project ‘Startplein Techniek met Loopbaanleren’ waarmee BètaTech Services, JobHulp Culemborg en Leerwerkloket Rivierenland dertig werkzoekend duurzaam gaan re-integreren bij regionale techniekbedrijven. Het projectdoel is om vraag van werkgevers en aanbod van werkzoekenden samen te brengen met waar nodig een opleidingscomponent.
Leerwerkloket RivierenlandEen uitgebreide kennismaking tussen werkzoekende en werkgever via meeloopdagen en/of stages staat in de eerste fase centraal. De mogelijkheid van oriëntatie binnen de sector op verschillende beroepen en functies en bij verschillende bedrijven geeft werkzoekenden kans om te ontdekken waar zijn motivatie en mogelijkheden liggen. De werkgever krijgt zicht op hoe en waar de werkzoekende past binnen het bedrijf. Hieruit ontstaan matches voor duurzame re-integratie.

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.