Actueel

Nieuws

Dertig werkzoekenden in techniek aan de slag

Instituut Gak logoIn zomer 2022 kende Instituut Gak ondersteuning toe aan het tweejarig project ‘Startplein Techniek met Loopbaanleren’ waarmee BètaTech Services, JobHulp Culemborg en Leerwerkloket Rivierenland dertig werkzoekend duurzaam gaan re-integreren bij regionale techniekbedrijven. Het projectdoel is om vraag van werkgevers en aanbod van werkzoekenden samen te brengen met waar nodig een opleidingscomponent.
Leerwerkloket RivierenlandEen uitgebreide kennismaking tussen werkzoekende en werkgever via meeloopdagen en/of stages staat in de eerste fase centraal. De mogelijkheid van oriëntatie binnen de sector op verschillende beroepen en functies en bij verschillende bedrijven geeft werkzoekenden kans om te ontdekken waar zijn motivatie en mogelijkheden liggen. De werkgever krijgt zicht op hoe en waar de werkzoekende past binnen het bedrijf. Hieruit ontstaan matches voor duurzame re-integratie.

JobHulp logo

Groei in zelfregie en communicatievaardigheden
Doel van coaching is enerzijds om werkzoekende te ondersteunen in zelfreflectie om zich bewust te worden van hoe hij de stage ervaart. En wat hij kan/wil leren om daarbij zelfsturing en zelfregie te versterken. Anderzijds dienen gesprekken om communicatievaardigheden van de werkzoekende te versterken, zodat er door hem met collega’s of teamleiders assertief en passend gecommuniceerd kan worden. Dit helpt bij een duurzame re-integratie.

BTS logo def 0416 jh

Project met dertig werkzoekenden
Doelstelling is om in techniek totaal dertig werkzoekenden één of meer oriëntatiestages te laten volgen bij 15-20 werkgevers als opstap naar duurzame re-integratie en een betaalde werkplek. Aanmelding van werkzoekenden loopt via verschillende kanalen om deelnemers uit ca. vijftig aanmeldingen te mobiliseren.

Vier verschillende partijen werken samen

  1. Instituut Gak draagt bij aan de kwaliteit van sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Nederland door te investeren in maatschappelijke projecten, onderzoek en leerstoelen.
  2. JobHulp Culemborg steunt werkzoekenden bij het vinden van werk.
  3. Leerwerkloket Rivierenland adviseert onafhankelijk en kostenloos over scholing en kansen op de (regionale) arbeidsmarkt aan werknemers, werkzoekenden, scholieren als werkgevers.
  4. BètaTech Services staat voor 'Van ambitie via maatwerkplannen naar realisatie' en zo ondersteunt ze partijen bij realisatie van hun ambities.

 Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

 

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.