Actueel

Nieuws

Sinc Social voor begeleiden van werkzoekenden en omscholers

Vanaf oktober ’23 versterkte BètaTech Services zich met Delano Charmes uit Wageningen voor het begeleiden van werkzoekenden en omscholers naar techniek en tuinbouw. Extra inzet en capaciteit vraagt mogelijk ook om een aangepaste werkwijze en organisatie. Daarvoor documenteerden Jan Heeres en Wilma de Wolf de kandidaten voortgang in zijinstroom projecten in Word documenten en maakten Exel overzichten. Dat lukte wel in 2018/19 met de Gelders Vakmanschap voucher aanvragen en in 2020/21 met Perspectief op Werk kandidaten.

Sinc Social logo

Ondersteuning bij begeleiden van kandidaten
In 2023/24 liepen er meer zijinstroom projecten parallel en met een collega erbij wordt delen van kennis, voortgang en vragen essentieel om effectief te blijven werken. Delano kende vanuit zijn vorige werkkringen het Sinc Social programma uit Veenendaal. Daarna was de verbinding snel gemaakt. Na een korte introductie en een dagdeeltraining voor het BètaTech Services team kwam het Sinc Social online systeem in de loop van november ’23 in gebruik. Inmiddels staan er een kleine honderd werkzoekenden in waarvan er 75 een dossier hebben met daarin o.a. contactmomenten, actieafspraken en voortgang in het proces van loopbaanleren en zoeken. 
Het opstarten en inrichten van Sinc Social werd vanuit de leverancier goed begeleid. Het nam wel enige inzet om alles zelf te ontdekken of intern maatwerk makGripp logoen. Wat hielp, is dat BètaTech Services al jaren ervaring heeft met het Gripp bedrijfsadministratie systeem. Zo zijn we bekend met deze manier van denken en werken, urenadministratie, projectenverantwoording en gestructureerd gegevens vastleggen.

 Kleinschalig maatwerk en gestructureerd werken
De tijd van losse Word bestanden en Exelletjes ligt met Sinc Social achter ons en dat komt de dienstverlening naar werkzoekenden en omscholers flink ten goede. Om zo het maatwerk per persoon en situatie beter continue te houden en daarnaast snel en effectief te kunnen handelen. Ook als aantallen echt beginnen op te lopen voor het kleinschalig werkend BètaTech Services. Het Sinc Social online systeem ondersteunt bij het begeleiden van kandidaten en zorgt voor een geïntegreerde oplossing voor dossiervorming, communicatie met collega’s en doorverwijzen naar andere organisaties.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 06-280 43 751 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 06-155 17 927.

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.