Actueel

Nieuws

SMS Brickbusters wint Benelux FIRST® LEGO® League Festival 2022

220521 FLL Ben 1 jh

220521 FLL Ben 2 jh.jpg

Vanwege het stoppen van de officiele FLL Benelux finale organisator Stichting Techniek Promotie (STP) uit Eindhoven namen een aantal FLL regiopartners het initiatief om een alternatief FLL Benelux event op 21 mei '22 in Rotterdam te organiseren. BetaTech Services is FLL regiopartner in Rivierenland en was hierbij betrokken. Het FLL Champions Award winnende team '22 Tech-no-logic in Rivierenland had al een andere keuze gemaakt en gaat met de klas naar de Night of the Nerds in Eindhoven.

220521 FLL Benelux slot IMG 1880 jh

De Sint-Martinusscholen uit Herk-De-Stad won de Champions Award tijdens Benelux FIRST® LEGO® League Festival 2022.  Het team van deze VO school scoorde op alle onderdelen gemiddeld het beste en was zo de overall winnaar. De finale van dit  internationale robot- en innovatieproject voor jongeren van 9 t/m 15 jaar van basis- en middelbare scholen uit Nederland, België en Luxemburg was bij de RDM Campus in Rotterdam. Zo’n 350 leerlingen uit 33 teams streden tegen elkaar; via verschillende programmeer-, innovatie- en onderzoeksopdrachten.

Belgische teams succesvol
De tweede overall-prijs ging naar Vlaanderen voor het team Hidden Lockers van PO school Merlijn uit Tongeren. Naast de Champions Award vielen na jurybeoordeling de volgende schoolteams in de prijzen op de afzonderlijke onderdelen: team SMS Brickbusters voor robotpresentatie, team The Lego Legends uit Gent voor het innovatieproject, Nigorus uit Gent voor het robotontwerp en Umani uit Drachten voor core values. De doorzetterprijs was voor team Dragon Robots Gilsdorf uit Luxemburg dat een mooie ontwikkellijn van het robotontwerp liet zien tot uiteindelijke versie tijdens het festival. De jury prees het winnende Champions Award team SMS Brickbusters omdat leerlingen een supergoed ontwerpproces toonden, zowel binnen het project als met het robotontwerp.

Meer details over het event, betrokken partijen en deelnemers is te lezen onder deze link.
Informatie:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.