Actueel

Nieuws

BètaTech Services op RTL4

IMG 20200909 WA0020jh

Afgelopen week was BètaTech Services twee keer op RTL4 te zien in het Dit is Holland programma met aansprekende voorbeelden van leren in techniek. In september ’20 maakte RLT4 TV opnamen van deze activiteiten voor hun Dit is Holland TV serie. 

 

IMG 20200909 WA0034jh

Scholieren Smart Building enthousiast maken
In beeld kwam het door Wilma de Wolf georganiseerde Tiny House project van ORS Lek en Linge VMBO Culemborg samen met Tech-lokaal Maas & Waal en de Prefabfabriek Culemborg. Natuurkundedocent Renate Tijsterman laat haar leerlingen een tiny house ontwerpen zoals die komend najaar in de wijk naast de school door de Prefabfabriek worden gebouwd. Daar het coronatijd was, werd het Tech-lokaal ingezet om hun innovatieve lesaanpak op de school uit te rollen. Ze coachten ook de docent voor de lessenserie. In de laatste les beoordeelden architect Philip Mens en Teun van Laarhoven van de Prefabfabriek de werkstukken.

Zijinstroom in techniek
Naast het techniek enthousiast maken van scholieren laat BètaTech Services ook een mooi voorbeeld van zijinstroom in techniek zien. Het project Gelders Vakmanschap bracht Benita van Ettegen uit Elst in beeld. Zij werkte al lang als officemanager, rondde kortgeleden zelfs een HBO opleiding op dit terrein af maar haar hart trok steeds naar techniek, metaal in het bijzonder. Afgelopen zomer kwam ze bij Klomp & Gijzen in Elst aan de slag in een combinatiebaan van kantoor en werkplaats. Ze gaat bij Technova College Ede nog met een metaal opleiding starten om zo naast praktijk ook theorie en achtergronden goed te leren beheersen.

IMG 20200909 WA0056jh

IMG 20200909 WA0074jh

Twee mooie techniek voorbeelden die op zondag 1 november ’20 en zaterdag 7 november ’20 in het RTL4 programma ‘Dit is Holland’ te zien waren. 
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.